Hoe vinden we een uitweg en maken we de toekomst weer groen?
Ooit hadden we hooggespannen groene verwachtingen van de toekomst. Toen kwam covid. De oorlog in Oekraine. En in Gaza. De desinformatie en het nepnieuws. Vastlopende conferenties over klimaat en biodiversiteit. En politieke bondgenoten die de nieuwe vijand blijken.
We staan aan de rand van de afgrond. En door ecologische, politieke en sociale erosie brokkelt die rand steeds sneller af.
Hoe?
Ondertussen discussiëren wetenschappers, journalisten en experts over een eindeloze reeks van meningen, visies, onderzoeken, methodes, technologieën en utopieën over hoe de wereld wel georganiseerd zou moeten worden zonder uit elkaar te vallen, over hoe een veilige en duurzame toekomst kan bestaan.
Groen groeien of slim krimpen, high-tech of puur natuur, oud geld of nieuwe waarde, naief positief of radicaal realistisch. Maar hoe vinden we vanuit het hier en nu een uitweg voordat de laatste richel van de rotsrand onder onze voeten wegvalt?
Zo!
Daar gaat Duurzaamnieuws naar op zoek, naar hoe we heelhuids van Hier naar Daar komen. Hoe bereiken we een houdbare samenleving van waar we nu staan? En dat zo concreet en realistisch mogelijk: welke stappen zetten we morgen, volgende maand, volgend jaar? Wie doet wat?
Dat doen we samen met een diverse groep denkers en schrijvers, experts en wetenschappers. Uit al die verschillende visies ontstaat dan de richting van een realistisch pad dat we verder kunnen uitwerken.
In deze nieuwsbrief en rubriek - Duurzaamnieuws voor de Toekomst - houden we je als lid exclusief op de hoogte van de bijdragen en nieuws dat daar op aansluit. Dat doen we een keer of 10 per jaar. Misschien wat vaker. Je gaat het zien. Het blijft toekomst, tenslotte.
En nog bedankt voor je steun!